Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny

Sjekkliste: Sikkerhetsutstyr om bord i båten

Sesongen nærmer seg og da er det viktig å kontrollere at alt sikkerhetsutstyr er klart om bord.

Vi har laget en sjekkliste om hva som bør sjekkes slik at du er klar til enda en sesong på sjøen.

1. Kontroller nødbluss, brannslukker, flyteutstyr (redningsvest, flåter osv.) ikke har utgått. Sørg også for at de overholder alle reglene.

2. Sjekk dine redningsvester. Er de i god stand? Er det nok om bord for alle potensielle passasjerer? Tatt i betraktning at alle personene som vil bruke båten din har riktig størrelse på redningsvestene for den enkelte kroppsvekt? Her kan du finne redningsvester for både voksne, barn og hund.

3. Pass på at alle brannslukkere om bord har den riktige klassen for din båt. Er de oppbevart sikkert og fungerer de fortsatt? Ikke glem bort å kontrollere om du har et automatisk system i motorrommet.

4. Skaff deg en nødsender om du ikke allerede har. Selv ute på vannet brukes en nødposisjon som indikerer radiobeakon (EPIRB) for å varsle søke- og redningstjenester i tilfelle en nødsituasjon. Nødsender fungerer ved å sende en kodet melding på en nødfrekvens via satellitt- og jordstasjoner. Noen modeller av nødsendere har også innebygd GPS, som lar redningstjenester finne deg nøyaktig.

5. VHF-radio er det viktigste sikkerhetsutstyret om bord på båten. Ved å bruke en VHF-radio med DSC-kapasitet øker du sikkerheten betydelig ved å dra nytte av forbedrede kommunikasjonsalternativer. Disse alternativene kobler deg til andre båter og redningsanlegg, og gir deg et sterkt og moderne sikkerhetsnett.

6. Sjekk ditt førstehjelpsskrin. Er alt intakt eller er det nesten brukt opp etter forrige sesong? Da er det en god idé å fylle opp, slik at du er forbered om noen skulle komme til skade om bord.