Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny

ALT TIL SOMMERTUREN - OPPTIL 38% PÅ UTVALGTE SOMMERPRODUKTER - KLIKK HER

Cookies/informasjonskapsler og personvernpolicy

Cookies/informasjonskapsler og personvernpolicy

Videre kan du lese om hvilken type informasjon vi samler inn, hvordan vi behandler opplysningene, hvem som har adgang til opplysningene og hvordan du kan kontakte oss vedrørende cookies/informasjonskapsler og personvern.

Innsamlingen av opplysninger på Watski.no skjer innenfor rammene for gjeldene lover. Om personopplysninger behandles av Watski.no skjer dette i samsvar med personopplysningsloven.

Watski.no registrerer automatisk IP-adresse og data når du flytter deg mellom de ulike sidene og tjenester på nettstedet. Om du logger inn eller abonnerer på vårt nyhetsbrev registrerer vi også dette. Dette gjør vi for å kunne skape en bedre brukeropplevelse for deg neste gang du besøker Watski.no.

I denne sammenhengen benytter vi av ulike analyseverktøy som f.eks. Google Analytics som hjelper oss å samle inn statistikk om bruken av nettsiden.

Watski.no samler inn informasjon om brukerne og deres besøk på to måter:
- Ved bruk av informasjonskapsler
- Ved at brukeren selv gir oss informasjon (f.eks. ved abonnement på nyhetsbrev)

Hvilke personopplysninger samler vi inn og hvorfor?

Personopplysninger som du gir oss
Når du gjennomfører et kjøp, registrerer deg for vårt nyhetsbrev, registrerer en medlemskonto, bruker nettstedet vårt, våre sosiale medier eller kontakter oss, vil du gi oss personlig informasjon. Personlig informasjon som du gir oss og som vi behandler kan f.eks. være ditt navn, adresse, mobil- og telefonnummer eller e-postadresse.

Personopplysninger som vi samler inn fra deg
Når du gjennomfører et kjøp hos Watski, når du kontakter oss og når du bruker nettstedet vårt, medlemskonto eller sosiale medier, vil vi samle inn personlig informasjon om deg. Slik informasjon er ditt navn, fødselsdato, kjønn, kontaktinformasjon, kundeinformasjon, IP-adresse, operativsystem, informasjon om hard- og mykvare du bruker, informasjon relatert til kontakten du har hatt med oss, informasjon om dine surfevaner (for eksempel geografisk beliggenhet, økttid (sessionstid/hvor lenge du har vært på nettsiden), hvilke eksterne sider du tidligere har besøkt, hvilke sider og sosiale nettverk du besøker hos oss, dine interesser og informasjon om annen bruk av våre tjenester og produkter), søke- og kjøpshistorikk, hvilke varer du har besøkt eller lagt til i handlekurven i vår nettbutikk samt betalingsmetode.

For kundeservice og administrasjon av kundeforhold
Vi behandler navn, adresser, mobil- og telefonnummer, e-postadresser og kjøpshistorikk fra din kontakt med oss ​​for å gi deg god kundeservice og for å administrere vårt kundeforhold med deg. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personlige data er at det er nødvendig for oss å kunne oppfylle vår avtale med deg eller å iverksette tiltak før en slik avtale inngås, eller vår interesse i å tilby god service i tilfelle du ikke er kunde hos oss. Hvis du ikke oppgir de ovennevnte personopplysningene, vil vi ikke kunne levere produktene dine til deg eller på annen måte oppfylle våre forpliktelser overfor deg.

For markedsføring
Vi behandler navn, adresser, mobil- og telefonnummer, e-postadresser, din kjøpshistorikk og informasjon om din bruk av sosiale medier for å sende deg nyhetsbrev og kampanjetilbud via e-post, sms eller post. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personlige data er ditt samtykke, som vi enten får i forbindelse med at du registrerer deg som bruker hos Watski eller i forbindelse med kjøpet ditt. Du gir ditt samtykke ved å merke av i en eller flere avkrysningsruter på nettstedet vårt.

For automatiserte beslutninger eller profilering
For å kunne utvikle våre produkter, tjenester og tilbud for deg, kan vi automatisk samle inn og analysere informasjon om deg. Slik informasjon er ditt navn, fødselsdato, kjønn, kontaktinformasjon, kundeinformasjon, IP-adresse, operativsystem, informasjon om hard- og mykvare du bruker, informasjon relatert til kontakten du har hatt med oss, informasjon om dine surfevaner, søke- og kjøpshistorikk, hvilke varer du besøkte eller la til i handlekurven, betalingsmåte, betalingsum og hvis du har kjøpt varen din på kreditt, så vel som din andre aktivitet på våre sider, sosiale nettverk og nettstedet vårt. Basert på resultatene av denne analysen av brukeratferden din (såkalt profilering), gir vi deg automatisk tilpasset informasjon i form av annonser og tilbud som vi mener du vil oppleve som interessant og relevant for deg. Det er for øyeblikket ingen automatiserte beslutninger eller profilering som vil påvirke deg juridisk eller på annen måte. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personlige data er ditt samtykke, som vi får enten i forbindelse med at du registrerer deg som bruker hos Watski eller i forbindelse med ditt kjøp av produkter fra vårt sortiment. Du gir ditt samtykke ved å merke av i en eller flere avkrysningsruter på nettstedet vårt.

For statistikk
Vi behandler kundenummeret ditt og andre referansenumre for å lage brukerrelatert statistikk. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger er vår interesse i å føre statistikk og dermed utvikle vår virksomhet. I brukerrelatert statistikk bruker vi aldri kundenes navn.

For håndtering av reklamasjoner, returer m.m.
Vi behandler navn, adresser, mobil- og telefonnummer, e-postadresser og kjøpshistorikk for å kunne håndtere din mulige forespørsel om å returnere produkter eller kreve dine rettigheter som forbruker overfor oss. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personlige data er at det er nødvendig å oppfylle juridiske forpliktelser som påhviler oss i henhold til forbrukerloven.

For bokføring
Vi behandler informasjon om transaksjonen som fant sted mellom deg og Watski for regnskapsformål. Vi behandler informasjon om kjøp, navn, adresse, mobil- og telefonnummer og e-postadresse. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger er at det er nødvendig å oppfylle en juridisk forpliktelse som påhviler oss.

Med hvem deler vi personopplysninger?
Dine personopplysninger kan bli utlevert til og behandlet av våre leverandører og underleverandører. Watski kan utlevere din personlige informasjon til tredjeparter som f.eks speditører i forbindelse med levering av varer, mediebyråer for distribusjon av nyhetsbrev (Mailchimp), partnere for markedsføring. Hvis du foretar et kredittkjøp, blir informasjonen behandlet av kredittinstitusjonen din eller Klarna Holding AB. Alle disse aktørene er uavhengig ansvarlige for behandlingen av dine personlige data. Alle partnere og plattformer vi bruker har rutiner som overholder GDPR-lovgivningen.
Watski kan utlevere din personlige informasjon til myndigheter som krever at vi utleverer slik personlig informasjon. Watski kan også avsløre din personlige informasjon for å tillate fusjon, anskaffelse eller salg av hele, eller deler av Watskis eiendeler.

Hvor lenge lagrer vi dine opplysninger
Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovkravene som påhviler oss, for eksempel med hensyn til regnskapsloven og andre preskriptioner.

 
Bruk av personopplysninger
Personopplysninger gis aldri til tredjepart, med mindre du selv har gitt samtykke til dette og vi samler aldri inn personopplysninger så fremst du selv ikke har angitt denne informasjonen som f.eks. ved å gjennomføre en ordre, delta i en undersøkelse, påmelding til mottagelse av nyhetsbrev eller lignende. Her samles inn opplysninger om navn og e-postadresser.

Personopplysninger brukes til å kunne implementere den tjenesten som informasjonen ble samlet inn i forbindelse med. Opplysningene benyttes utover dette til å lære å kjenne deg og andre brukere av nettsiden bedre. Denne bruken kan omfatte undersøkelser og analyser med hensikt å forbedre og effektivisere våre og andres leverandørers markedsføring, våre produkter, tjenester og teknikker, samt for å vise innhold som er tilpasset dine interesser.

Ønsker du tilgang til den informasjonen vi har om deg er du velkommen å kontakte oss på kundeservice@watski.no. Om feilaktige data har blitt registrert på deg, eller om du har noen andre innvendinger, er du velkommen til å ta kontakt på samme sted. Du har mulighet til å få innsikt i hvilken informasjon som er registrert om deg og du kan innvende mot registrering i henhold til personvernregelverket GDPR.

 
Beskyttelse av personopplysninger
Ifølge lovgivningen skal dine personopplysninger oppbevares sikkert og konfidensielt. Vi lagrer din personlige informasjon på vår server med høyt sikkerhetsnivå som er plassert i kontrollerte anlegg, og vår sikkerhet kontrolleres regelmessig for å avgjøre om vår brukerinformasjon håndteres på en sikker måte, alltid med strengt hensyn til dine rettigheter som bruker. Vi kan dessverre ikke garantere 100% sikkerhet for dataoverføring via internett. Det innebær at det kan finnes en risiko for at andre uvelkomne tvinger seg til adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du sender derfor din personlige informasjon på egen risiko.

Personlig informasjon slettes eller anonymiseres når den hensikt det ble oppbevart for opphører/avsluttes. Når det gjelder kjøp-, ordre-, og brukerhistorikk sletter vi historikken 3 år etter transaksjonsdato.

Den hurtige utviklingen av internett betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendige. Vi forbeholder oss retten til å oppdatere og endre nåværende retningslinjer for behandling av personopplysninger. Om vi gjør en slik endring retter vi selvfølgelig datoen for «sist oppdatert» nederst på denne siden. Om det skjer vesentlige endringer gir vi deg beskjed i form av en synlig melding på våre nettsider.

Du har rett til å klage på behandlingen av informasjon og data som gjelder deg. Klager sendes til Datatilsynet.

Kontakte oss
Du kan kontakte Watski.no via:
E-post: kundeservice@watski.no

Post:
Watski AB
Kantyxegatan 14
213 76 Malmö

Telefonnummer
+46406716777

Hos Watski.no finnes det et antall tekniske informasjonskapsler som kreves for håndtering av funksjonaliteten på forskjellige deler av Watski.no. Dette er de informasjonskapslene som lagres for å holde orden på innholdet i din handlekurv, dine favoritter, osv.

Hva er en cookies/informasjonskapsel?

Når du besøker Watski.no lagres informasjonskapsler (også kalt cookies) som er en liten tekstfil som gjemmes på din nettleser. Det er ikke mulig å gjennomføre et kjøp uten at cookies blir registrert i din nettleser. I tillegg til å kunne gjennomføre et kjøp, vil nettsiden også huske på deg neste gang du besøker watski.no da disse informasjonskapslene da vil fortelle nettsiden at du har kommet tilbake til Watski.no og nettsiden tilpasses etter deg og det du viste interesse for ved forrige besøk. Det er ingen personsensitive opplysninger gjemt i våre informasjonskapsler.

De fleste nettsider benytter seg av informasjonskapsler. De ligger i din nettleser som en hjelp til deg for å få den beste brukeropplevelsen.

Informasjonen i dine informasjonskapsler sendes mellom din nettleser og en server, og inkluderer informasjon om hvilke varer du har i handlekurven, brukerinnstillinger, innlogging, samt hvordan nettplassen brukes.

Hvordan unngår jeg cookies/informasjonskapsler?

Om du ikke vil ta imot informasjonskapsler kan du enten blokkere alle informasjonskapsler, slette lagrede informasjonskapsler fra din nettleser, eller velge under innstillinger i din nettleser å få opp en advarsel før informasjonskapsler lagres i din nettleser.

Vi anbefaler at du leser hele vår cookie- og personvern policy grundig før du overveier å endre dine innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren, samt leser om informasjonskapsler på andre nettsider.

En endring i disse innstillingene kan medføre at du får en dårligere brukeropplevelse på både våre og andres nettsider.

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at nettlesere som ikke aksepterer cookies/informasjonskapsler kan gjøre at funksjoner på Watski.no ikke virker som de skal.

For å slette informasjonskapsler i Firefox skal du gå inn i Funksjoner -> Innstillinger -> Privatliv -> fjerne individuelle informasjonskapsler eller rydde din historikk.

For å blokkere informasjonskapsler skal du gå inn i Funksjoner -> Innstillinger -> Privatliv -> i menyen under historikk velg «bruk tilpassede innstillinger for historikk» -> kryss for «alltid bruk privat nettlesning-modus og avmerker «aksepter informasjonskapsler fra sider».

Internett Explorer
For å slette informasjonskapsler i Internett Explorer skal du gå inn i Verktøy-> Alternativer for internett -> Fanen generelt -> under leserlogg trykk Slett -> velg midlertidige internett-filer og nettstedsfiler og informasjonskapsler og nettstedsdata -> trykk Slett

For å blokkere for informasjonskapsler skal du gå inn i Verktøy-> Alternativer for internett -> Fanen sikkerhet -> Flytt sikkerhetsnivået til toppen slik at den blir høy -> Trykk ok.

Google Chrome
For å slette informasjonskapsler skal du trykke på verktøy -> Flere verktøy -> Tøm logg -> Hak av nettleserlogg, informasjonskapsler og andre nettstedsdata, bufrede bilder og data. Du kan også fylle i under fanen avansert -> Slett data

For å blokkere informasjonskapsler skal du trykke på verktøysknappet (tre prikker i høyre hjørne) -> Innstillinger -> Avansert -> Under personvern og sikkerhet trykk «innholdsinnstillinger -> Informasjonskapsler -> marker Blokker informasjonskapsler fra tredjeparter

Safari
For å slette informasjonskapsler skal du trykke på verktøysknappen -> Innstillinger -> Sikkerhet -> Trykk på knappes «vis informasjonskapsler». Her kan du slette logg og nettstedsdata fra det enkelte domene eller alle informasjonskapsler.

For å blokkere informasjonskapsler skal du trykke på verktøyknappen -> innstillinger -> sikkerhet -> under «aksepter informasjonskapsler» skal du velge aldri.

For å kunne få statistikk på hvem som besøker våre nettsider bruker vi informasjonskapsler til å få ut demografisk og brukerrelatert statistikk. På den måten får vi muligheten til å tilpasse og skape innhold og tjenester som er tilpasset dine og andres ønsker og interesser. Nedenfor beskrives formålet for de informasjonskapsler som brukes på Watski.no

 

Informasjonskapsler fra tredjepart
Watski.no anvender en rad tjenester på nettsider. Iblant bruker også disse tjenester informasjonskapsler. Du kan velge å ikke akseptere informasjonskapsler fra tredjepart i din nettleser gjennom å følge denne lenken:

http://www.youronlinechoices.com/nor/dine-valg

Blant annet brukes informasjonskapsler fra tredjepart for å samle inn statistikk om dine besøk hos Watski.no. Her bruker vi informasjonskapselen til å f.eks. vite hvilke spesifikke sider våre besøkere går inn på, og hvor lang tid du er inne på dem. Her bruker vi systemet Google Analytics som er levert av Google.

Du kan velge bort Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Watski.no inneholder komponenter fra tredje part som f.eks. «Facebook anbefaler», «Facebook liker godt» eller «Google+». Dette innebærer at disse tredjepartskomponentene, f.eks. Facebook og google, tar imot teknisk data om din nettleser, IP-adresse, hvilke sider du besøker på Watski.no og lignende. Hva eieren av tredjepartskomponentene gjør med denne dataen ligger utenfor vår kontroll og berører bare deg og eieren av tredjepartskomponenten.

Watski.no benytter seg av disse komponentene for å kunne linke direkte til våre sosiale medienettsteder og slik sikkerstille en smidig navigasjon for deg som kunde.

Kontakt oss

E-post: kundeservice@watski.no

Post:
Watski AB
Kantyxegatan 14
213 76 Malmö

Telefonnummer: +46406716777

Sist endret: 4. november 2020