Watski Logo Light
Forslag
Viser av produkter
Vis alle

Informasjon om EE-avfall

Elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) inneholder komponenter som kan være skadelige for miljøet. EE-avfall inneholder ofte mye metall som skal gjenvinnes. Det er derfor viktig at du som kunde leverer kassert EE-avfall tilbake til en forhandler eller en kommunal mottaksstasjon, slik at miljøgiftene i produktene behandles på riktig måte og resten av produktet gjenvinnes korrekt.

Watski importerer og forhandler blant annet elektriske og elektroniske produkter. Gjennom å gjøre dette forplikter vi oss til å behandle EE-avfall på riktig måte etter forskrift.

Som importør av elektronikk og som forhandler har Watski et ansvar etter Avfallsforskriftens Kapittel 1. Kasserte elektriske og elektroniske produkter. Derfor har vi medlemskap i NORSIK der vi betaler for innsamling, sortering, ombruk, gjenvinning, disponering og annen behandling av EE-avfall gjennom dette kollektive returselskapet som er godkjent av Klima- og forurensningsdirektoratet.

Hos NORSIK kan du gratis levere inn EE-avfall, hvor enn du bor i landet. En oversikt over disse mottakene finner du her.

Watski tar også imot EE-avfall som er husholdningsavfall vederlagsfritt, samt næringsavfall vederlagsfritt ved nykjøp av tilsvarende mengde EE-produkter.

Watskis mottaksplikter begrenset til tilsvarende produkter som Watski omsetter eller har tidligere omsatt, men er ikke begrenset til merke eller fabrikat. Med tilsvarende produkter innebærer dette produkter som har samme funksjon slik de som blir solgt på innleveringstidspunktet. Mottaksplikten gjelder uavhengig av salgsvolum eller salgsperiode, og i ett år etter at siste tilsvarende EE-produkt ble solgt.

Watski benytter seg av NORSIK mottaksanlegg i hele landet, og en oversikt finner du her. Du kan også levere EE-avfall til Watski via vår returadresse. Ta kontakt med vår kundeservice for videre instruksjoner.

Watski passer på at EE-avfall som leveres til sine egne mottak, håndteres korrekt av Bring som er vårt fraktselskap, samtidig som at det ikke utgjør en fare for forurensing eller skade på mennesker eller dyr. 

WEEE Directive som er den europeiske lovgivningen om kassert elektronikk finner du her.

Watski oppfordrer til at alt som har/trenger batteri eller en stikk-kontakt for å fungere, skal leveres inn til miljøsanering og gjenvinning når det skal kasseres.

Alle andre spørsmål til Watski

Ved alle spørsmål, kontakt oss vennligst per e-post: kundeservice@watski.no eller via kontaktsiden på watski.no.
Tlf: 22820070

?
Handlekurv
Logg inn
Glemt ditt passord?
Bli medlem
Allerede medlem? Logg inn her for å ta del av fordelene
Glemt passord
Fyll inn din e-post nedenfor og vi sender deg en e-post om hvordan du tilbakestiller ditt passord