Watski Logo Light
Forslag
Viser av produkter
Vis alle

Impeller

Populære filtre
Sorter etter
Alle filtre
Alle filtre
Produkter: 619
Viser av produkter

Nedenfor finner du impeller og pakning for alle typer av motorer og pumper til din båt. Bredt utvalg slik at du kan finne en som passer til din motor.  Kjøp impeller billig på watski.no.

Hva er impeller?
En impeller er en rotor (løpehjul) som er plassert inne i et rør, et pumpehus eller en beholder. Impeller sitter i motoren og pumper kjølevæske gjennom motorens kjølesystem. Impelleren går rundt og bringer med seg vannet fra inntaket i pumpen og vingene presses mot en kam. En impeller er en sikkerhetsforanstaltning i din motor som utsettes for press hver gang motoren er i gang.

Hvor ofte skal impeller skiftes?
Impellere som er produsert av gummi som er vulket på et metallboss bør skiftes hvert år. Vi vil anbefale å bytte alle typer av impeller hvert andre år. Men det er ikke alltid du behøver å gjøre dette så lenge impelleren kjennes fleksibel og det ikke er noe indikasjoner på at den er ødelagt.

Hvorfor skal du bytte impeller?
Impelleren pumper kjølevann igjennom motorens kjølesystem. Man kan si at impellerpumpen er motorens hjerte, og at impelleren er hjerteklaffene. Det er derfor veldig viktig å kontrollere at impelleren er i god stand. Impelleren er laget av gummi der gummi eldes og blir hardt med tiden. Så her er det viktig å sjekke impelleren jevnlig og om gummien ikke er fleksibel lengre, er det på tide å skifte den ut. Med en ødelagt eller gammel impeller kan motoren lett overopphetes under lengre kjøreturer. En gammel impeller er derfor ikke like effektiv som en ny. 

Se utvalget under av alle typer impeller og pakninger til din båt. 

?
Handlekurv
Logg inn
Glemt ditt passord?
Bli medlem
Allerede medlem? Logg inn her for å ta del av fordelene
Glemt passord
Fyll inn din e-post nedenfor og vi sender deg en e-post om hvordan du tilbakestiller ditt passord