Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny
Tørr og frisk innside!
Tips og råd/ vvs

Tørr og frisk innside!

Å holde båten tørr og frisk på innsiden er veldig viktig. Temperaturforskjeller og stillestående luft er årsaken til mugg og dårlig lukt. Det finnes flere ulike produkter å velge mellom, men i stort sett gjør de samme sak, de minsker luftfuktigheten.

Nedenfor viser vi noen produkter som vi på Nautec mener er bra og som passer til forskjellige ting.
Fra venstere: Tørrballen standard 16068, Tørrballen Mega 16068-12, Tea Tree luftrenser 111658, Tørrballen Hanger 1080671. TØRRBALLEN - Tørr og frisk innside

1. Vi har til den her 30 forts seilbåten valgt å sette en Mega Tørrball i midten av båten. Velg gjerne Mega istedenfor vanlig slik at du slipper å bytte pose så ofte. Har du en større båt så kan det være bra å sette ut flere.2. Ta av lokket og alt som er nedpakket i bøtta. Plasser den flate bunnen med runde hull ovenpå bøtta.3. Åpne plastposene med hvite fuktabsorberingsposene. Stable de hvite posene oppå hverandre. Sett på lokket (skru litt forsiktig).
4.Plasser Tørrballen sentralt i båten. Luften skal kunne sirkulere fritt rundt den. Pass på at den står stødig slik at den ikke velter. Fukten som samles i bøtta er ikke morsom å få ut i båten. Innholdet blir nemlig salt og klissete. Tøm bøtta når den begynner å bli full. Steng all ventilasjon slik at den tørre luften holder seg inne i båten under forvaring.

5. Tørrballen finnes også i en hengende versjon. Det kan være praktisk om man ikke har noe stabilt underlag å sette tørrballen på.


6. I dette tilfellet henger vi inn en Tørrballen Hanger i en bil som skal vinterforvares i en garasje. Allerede etter en uke har det begynt og samles vann i posen. Bytt når saltet ovenfor posen er borte.

 Dagens Tørrball-tips: Vannet som samles i Tørrballen er perfekt til å drepe ugress med. Pass på ta bort alle ting som ikke tåler sterk saltløsning!!2.   TEE TREE OIL - Frisk lukt og muggfritt!1.Starbrites Tea Tree Oil – produkter er en naturlig løsning for å ta bort ubehagelig lukt om bord i båten. Innholdet i den australske tetreoljen bryter ned partiklene som forårsaker lukten, samt tar bort hvor den kommer fra. Finnes som geléform på boks eller i sprayform, for og effektivt kunne benyttes der det behøves. Geléen avgir emner til luften og holder den frisk og sunn i opptil tre måneder. Harde flater og tekstiler kan behandles med spray for å fjerne dannelsen av dårlig lukt. 
2. Ta av lokket og plastfilmen.
3. Sett boksen med Tea Tree Oil på et stabilt underlag slik at den ikke velter. Se til at luften sirkulerer fritt rundt den. Bytt boks når innholdet er brukt opp eller har stivnet.
To bra produkter som bør gjøre båtens innside riktig frisk og tørr.
Lykke til!!Share |