Lukk
Meny
Handlekurv
Meny
Å velge lås til båten
Tips og råd/ Sikkerhet

Å velge lås til båtenNår du velger hengelås til båten din finnes det en del å tenke på. Å ha et lås som er godkjent betyr ikke alltid at det holder høy kvalitet eller er tilpasset det miljøet som du tenker å bruke det i.

Hvilket material er låset gjort av messing eller stål? Hvilket material er låset gjort av messing eller stål? åset må være klasse 3 for at forsikringsselskapet skal godkjenne lås på båter over 200 kg.

Hvilken låsemekanisme har hengelåset? Stift og fjær eller skiver? Fjærbelastede stifter har en tendens til å raskt begynne å henge seg og det ruster. De fryser også enkelt ved lave temperaturer. Tvangsstyrte skivesylindrer har en annen driftssikkerhet ved tøffe forhold.

Hvor har du din båt – på en tilhenger på tomten, en innsjø, skjærgård eller i havmiljø? Om forholdene er ordentlig tøffe, f.eks. i salt havmiljø skal du overveie å ha et vanntett lås som tåler å duppes uten at det fylles med vann.

Flere lås – mange ulike nøkler eller en nøkkel til alle lås? Om du velger omleggingsbare lås kan du få en nøkkel som passer i alle dine lås. Du kan dessuten få lås omkodet i tilfellet du mister en nøkkel. Vi kaller det for ”lik
låsing”.

Hva skal du låse – bare båten i brygga eller på flere steder? Med "lik låsningen" har du en nøkkel for kjettingen til brygga, motorlåset, dører og luker.

Hengelås fra Abloy® produseres i Finland av de beste material inklusive bøyler i Boronstål. De er ekstremt utholdende mot fysiske påvirkninger som manipulering/pirking og vandalisering. Våre hengelås overtreffer korrosjonstester med god marginal.


Våre lås finnes i alle fire klasser;
Klasse 4 Båtklubben, port, grind
Klasse 3 For båter med vekt over 200 kg
Klass 2 For båter med vekt under 200 kg
Klasse 1 Bra for innvendig låsing i båter, skap, luker

Velkommen inn til din Watskiforhandler. De hjelper deg å ta fram et låsesystem som din båt behøver. Og snart kanskje du har samme nøkkel til båten og sommerstedet. En nøkkel rekker!

Les mer om lås her >>

Share |

Login
Har du tidligere vært forhandler hos Watski så skal du nå logge inn på www.nautec.no