Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny

Hund om bord: 7 tips til å ha din firbente venn med på sjøen

Det er ikke noe bedre enn en båttur på sjøen i godt selskap. Og er det ikke bedre selskap enn menneskets beste venn?

Å ha kjæledyr på sjøen er ikke mye forskjellig fra å ha barn med seg - det behøves bare litt forberedelse. Vi har samlet noen tips for å gjøre det både enklere og morsommere å være forberedt på neste tur.

1. Er din hund sjøsterk?

Akkurat som vi mennesker kan bli sjøsyk på vannet, kan hunder også bli påvirket. Er du i tvil om hunden din takler bølgende? Forsøk først hvordan hunden føler seg om bord nærmere hjemmet. Hvis hunden er mer sjenert og redd for vann behøver hunder mer tid. Så ikke la det avskrekke deg for mye første gang, bare prøv igjen. Du kan lage kortere seksjoner den første dagen og bli vant til båten gradvis sammen.

Det er også lurt å ta med hunden din til forskjellige steder for å bli vant til nye ting som plutselige bevegelser og støy.

Til slutt avhenger det av hundens natur og ikke alle hundene liker å være ute på vannet. Ta hunden ut og seil allerede som en valp så blir hunden vant til det fra starten av.

2. Sikkerhet først

Hvis hunden din er vant til å eventyr og reiser vil den sannsynligvis like å komme om bord på båten. Heldigvis elsker de fleste hunder vann og er instinktive svømmere. Men selv den beste svømmeren kan trenge hjelp. Ved store bølger eller langt fra fastlandet kan det få fatale følger. Undervurder derfor ikke behovet for en redningsvest til hunden. Les vår guide for å finne riktig hundevest her.

Fiks båten med et sikkerhetsnett eller bruk et sele slik at du ikke behøver å bekymre deg for bevegelsene. Det er også lurt å ha en sklisikker overflate der hunden holder seg på båten.

SE TILGJENGELIGE HUNDEVESTER I SORTIMENTET HER

3. Når naturen kaller

Husk å ha hundeposer om bord og noe du kan tørke opp med hvis ulykken skulle være ute (avispapir sprer seg av fuktighet). Du kan også trene hunden din til å bruke et underlag. Da er det mye lettere å rengjøre.

Du kan også passe på å holde turene i 3-5 timer slik at hunden kan få gå i land for å gjøre sitt behov.

4. Avkjøl i varmen

Pass på for overoppheting og dehydrering i solen. Sørg for å alltid ha et skyggefullt område om bord slik at kjæledyret ditt kan hvile og kjøle seg ned.

5. Uten mat og drikke...

En annen ting som hjelper varmen er tilgang til kaldt (ferskt) vann. På de lange varme tørre sommerdagene kan du risikere at hunden din (og deg selv) blir dehydrert. Sørg derfor for at du alltid har nok med drikkevann om bord.

Pakk også godt med mat og snacks til din firbente venn. Favorittmerkene dine er kanskje ikke tilgjengelige på ferie, eller det kan være en lang vei å gå der du kan kjøpe hundemat. Det er synd å måtte lete etter en butikk midt på turen.

6. Husk underholdningen

Tenk fremover hvordan du vil underholde hunden under reisen. En god løpetur på stranden eller en spasertur ved havnen er en fin aktivitet for dere alle. Hunden kan leke og trene på turene sine eller på stranden og i vannet, men om bord er det ikke så mye plass å spre seg. Husk å ta med deg noen leker slik at du kan styre båten uten forstyrrelser.

7. Med til utlandet?

Hvis du trenger å ta hunden din utenfor den norske grensen er det lurt å sjekke reglene for de enkelte land i forhold til vaksiner og chip. I Europa må du ha et kjæledyrpass med en offisiell og signatur.

Andre gode råd

- Unngå å bli stresset - når du er rolig følger hunden din etter

- Ta med hundens favorittteppe. Dette kan hjelpe hunden med å tilpasse seg raskt til livet om bord.

- Som du ser er det ingen grunn til å reise på ferie uten hunden din. Hvis du forventer et lavere ferietempo i roligere vann med hyppigere stopp vil det være superenkelt. Hvis du heller vil på tur med ekte seiling med vind og fart i seilene, så la hunden være hjemme.

Redningsvester til hund