Watski Logo Light
Forslag
Viser av produkter
Vis alle

Propell til båt

Populære filtre
Varemerke
Sorter etter
Alle filtre
Alle filtre
Produkter: 1215
Viser av produkter

Nedenfor finner du et bredt sortiment av propeller til påhengsmotor, utenborsmotor og innenbordsmotor. Her kan du finne alt fra aluminiums propeller og rustfrie stål propeller. Kjøp din propell på watski.no. 

Hva er propell?

Propell er et roterende nav med to eller flere blader, der propellen flytter på en væske slik at den kan rotere energien som deretter omgjøres til fremdrift.

Hvilken propell skal jeg velge?

Velge rett propell er viktig for å oppnå best mulig drivstofføkonomi og gi minst mulig slitasje på din motor og gir. Om du velger en propell som er for stor vil dette gi lavt turtall og lavere toppfart. Men om du velger en som er for liten blir dette motsatt effekt. Den vil gi deg høyere turtall en det motoren er beregnet for. Vi anbefaler å alltid sjekke størrelsen på propellen slik at du får en som passer til din båt og motor. Til utenbordsmotoren er det aluminum eller stål propell du velger. Til innenbordsmotor velger du en propell med 2-3 eller 4 blader. Når du skal velge propell behøver du å vite hvilket merke motoren er, hvilken modell, hestekrefter (hk / hp) og dimensjonen på den originale propellen. 

Om du vet motorens maks turtall og girutbeksling kan du selv beregne hvilken stigning du trenger. Stålpropell kan du regne ca. 10% slipp. Aluminumspropell er 12%. Når det kommer til innenbordsmotor så kan du regne 15-25% slipp på halvplanende båter, men 25-40% på saktegående båter. 

Om du er usikker på hvilken propell du skal velge så har vi skrevet en guide som du kan lese her. Eller så sitter kundeservice klar til å besvare dine spørsmål.

Se utvalget under av alle typer propeller til din båt.

?
Handlekurv
Logg inn
Glemt ditt passord?
Bli medlem
Allerede medlem? Logg inn her for å ta del av fordelene
Glemt passord
Fyll inn din e-post nedenfor og vi sender deg en e-post om hvordan du tilbakestiller ditt passord