Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny

Flyttesalg! Opptil 80 % rabatt på 1000-vis av produkter. Klikk her.

Motor & Motorbåt Motor & Motordeler Propell til båt

Propell til båt

Nedenfor finner du et bredt sortiment av propeller til påhengsmotor, utenborsmotor og innenbordsmotor. Her kan du finne alt fra aluminiums propeller og rustfrie stål propeller. Kjøp din propell på watski.no. 

Hva er propell?

Propell er et roterende nav med to eller flere blader, der propellen flytter på en væske slik at den kan rotere energien som deretter omgjøres til fremdrift.

Hvilken propell skal jeg velge?

Velge rett propell er viktig for å oppnå best mulig drivstofføkonomi og gi minst mulig slitasje på din motor og gir. Om du velger en propell som er for stor vil dette gi lavt turtall og lavere toppfart. Men om du velger en som er for liten blir dette motsatt effekt. Den vil gi deg høyere turtall en det motoren er beregnet for. Vi anbefaler å alltid sjekke størrelsen på propellen slik at du får en som passer til din båt og motor. Til utenbordsmotoren er det aluminum eller stål propell du velger. Til innenbordsmotor velger du en propell med 2-3 eller 4 blader. Når du skal velge propell behøver du å vite hvilket merke motoren er, hvilken modell, hestekrefter (hk / hp) og dimensjonen på den originale propellen. 

Om du vet motorens maks turtall og girutbeksling kan du selv beregne hvilken stigning du trenger. Stålpropell kan du regne ca. 10% slipp. Aluminumspropell er 12%. Når det kommer til innenbordsmotor så kan du regne 15-25% slipp på halvplanende båter, men 25-40% på saktegående båter. 

Om du er usikker på hvilken propell du skal velge så har vi skrevet en guide som du kan lese her. Eller så sitter kundeservice klar til å besvare dine spørsmål.

Se utvalget under av alle typer propeller til din båt.

Vis mer informasjon om Propell til båt
Filtrer
Sorter etter
Mest besøkte
Siste
Navn A-Å
Navn Å-A
Laveste pris
Høyeste pris
Varemerke
0 Valgt
1852 Marine Quality (1)
Michigan (11)
Solas (89)
Du har sett 72 utav 129 produkter
Vis fler
Filtrer
Varemerke
1852 Marine Quality (1), Michigan (11), Solas (89),
Varemerke
1852 Marine Quality (1)
Michigan (11)
Solas (89)