Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny

Flyttesalg! Opptil 80 % rabatt på 1000-vis av produkter. Klikk her.

Motor & Motorbåt Motor & Motordeler Impeller

Impeller

Nedenfor finner du impeller og pakning for alle typer av motorer og pumper til din båt. Bredt utvalg slik at du kan finne en som passer til din motor.  Kjøp impeller billig på watski.no.

Hva er impeller?
En impeller er en rotor (løpehjul) som er plassert inne i et rør, et pumpehus eller en beholder. Impeller sitter i motoren og pumper kjølevæske gjennom motorens kjølesystem. Impelleren går rundt og bringer med seg vannet fra inntaket i pumpen og vingene presses mot en kam. En impeller er en sikkerhetsforanstaltning i din motor som utsettes for press hver gang motoren er i gang.

Hvor ofte skal impeller skiftes?
Impellere som er produsert av gummi som er vulket på et metallboss bør skiftes hvert år. Vi vil anbefale å bytte alle typer av impeller hvert andre år. Men det er ikke alltid du behøver å gjøre dette så lenge impelleren kjennes fleksibel og det ikke er noe indikasjoner på at den er ødelagt.

Hvorfor skal du bytte impeller?
Impelleren pumper kjølevann igjennom motorens kjølesystem. Man kan si at impellerpumpen er motorens hjerte, og at impelleren er hjerteklaffene. Det er derfor veldig viktig å kontrollere at impelleren er i god stand. Impelleren er laget av gummi der gummi eldes og blir hardt med tiden. Så her er det viktig å sjekke impelleren jevnlig og om gummien ikke er fleksibel lengre, er det på tide å skifte den ut. Med en ødelagt eller gammel impeller kan motoren lett overopphetes under lengre kjøreturer. En gammel impeller er derfor ikke like effektiv som en ny. 

Se utvalget under av alle typer impeller og pakninger til din båt. 

Vis mer informasjon om Impeller
Filtrer
Sorter etter
Mest besøkte
Siste
Navn A-Å
Navn Å-A
Laveste pris
Høyeste pris
Varemerke
0 Valgt
Albin Pump Marine (36)
Jabsco (27)
Recmar (26)
Sherwood (1)
Suzuki (26)
Yanmar (17)
Du har sett 72 utav 215 produkter
Vis fler
Filtrer
Varemerke
Albin Pump Marine (36), Jabsco (27), Recmar (26), Sherwood (1), Suzuki (26), Yanmar (17),
Varemerke
Albin Pump Marine (36)
Jabsco (27)
Recmar (26)
Sherwood (1)
Suzuki (26)
Yanmar (17)