Italiensk kjøttpudding i en Omniaovn
Til tross for navnet kommer denne oppskriften fra Tyskland. Den som vil ”piffe opp” retten litt, kan tilsette osteterninger.
500 g kjøttdeig
1 dagsgammelt rundstykke
1 liten løk
1–2 hvitløksfedd
100 g tørkede tomater i olje
1 ss kapers
1 egg
salt, pepper og toscanakrydder (alt. chili)
olivenolje
strøbrød
Serveres med
salat og brød
Legg kjøttdeigen i en skål. Legg rundstykket i bløt en stund. Klem ut vannet og legg det ned i kjøttdeigen. Skrell og hakk løken og hvitløken. Skjær tomatene i terninger og finhakk kapersen. Bland alle ingredienser godt. Smør formen med olivenolje. Strø gjerne strøbrød i formen, så blir den lettere å gjøre ren. Fyll formen med kjøttdeigsausen og stek først på svak varme i 35 minutter og deretter på middels sterk varme i ca. 10 minutter.
Se film om Omniaovnen >>

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
500 g kjøttdeig
1 dagsgammelt rundstykke
1 liten løk
1–2 hvitløksfedd
100 g tørkede tomater i olje
1 ss kapers
1 egg
salt, pepper og toscanakrydder (alt. chili)
olivenolje
strøbrød
Serveres med
salat og brød
Legg kjøttdeigen i en skål. Legg rundstykket i bløt en stund. Klem ut vannet og legg det ned i kjøttdeigen. Skrell og hakk løken og hvitløken. Skjær tomatene i terninger og finhakk kapersen. Bland alle ingredienser godt. Smør formen med olivenolje. Strø gjerne strøbrød i formen, så blir den lettere å gjøre ren. Fyll formen med kjøttdeigsausen og stek først på svak varme i 35 minutter og deretter på middels sterk varme i ca. 10 minutter.
Se film om Omniaovnen >>

---------------------------------------------------------------------------------------------------------