Fiken- og hasselnøttbrød
Oppskrift fra Jeanette Sjöö, Årets Unge Baker 2007.
2 ½ dl vann, ca 35°
8 g tørrgjær
½ dl lys sirup
1 ts salt
50 g margarin
2 ½ dl grovt sammalt hvetemel
1 dl rugsikt
6 ½ dl hvetemel
50 g (1 dl) grovhakkede hasselnøtter
50 g (1 dl) solsikkefrø
80 g grovhakket tørket fiken
Solsikkefrø, havregryn, sesamfrø og linfrø til formen
Mål opp samtlige ingredienser utenom nøtter, solsikkefrø og fiken. Bland til en blank, smidig deig. Bland i resten av ingrediensene mot slutten. Når man kan trekke i deigen uten at den går av, er den ferdigknadd. La hvile i ca. 15 min.
Form deigen etter egen fantasi, f.eks. til en flette. Smør en form med margarin (fast eller flytende) og strø deretter i en blanding av solsikkefrø, havregryn, sesamfrø og linfrø slik at det dekker innsiden av formen (det går også bra med strøbrød eller mel). Legg i deigen og la den heve seg i ca. 1 time.
Stek i 50–60 minutter.
Miniovn Omnia >>


2 ½ dl vann, ca 35°
8 g tørrgjær
½ dl lys sirup
1 ts salt
50 g margarin
2 ½ dl grovt sammalt hvetemel
1 dl rugsikt
6 ½ dl hvetemel
50 g (1 dl) grovhakkede hasselnøtter
50 g (1 dl) solsikkefrø
80 g grovhakket tørket fiken
Solsikkefrø, havregryn, sesamfrø og linfrø til formen
Mål opp samtlige ingredienser utenom nøtter, solsikkefrø og fiken. Bland til en blank, smidig deig. Bland i resten av ingrediensene mot slutten. Når man kan trekke i deigen uten at den går av, er den ferdigknadd. La hvile i ca. 15 min.
Form deigen etter egen fantasi, f.eks. til en flette. Smør en form med margarin (fast eller flytende) og strø deretter i en blanding av solsikkefrø, havregryn, sesamfrø og linfrø slik at det dekker innsiden av formen (det går også bra med strøbrød eller mel). Legg i deigen og la den heve seg i ca. 1 time.
Stek i 50–60 minutter.
Miniovn Omnia >>

