Watski Logo Light
Forslag
Viser av produkter
Vis alle

Bli en bedre isfisker - Eksperten tipser

5 enkle tips om hvordan du kan forbedre isfiske etter abbor i vinter

1. Vær forberedt på fisketuren!

Dette er A og O. Sørg for å ha god kjennskap til hvordan innsjøen ser ut som du skal fiske på. Bruk gjerne sjøkart eller flyfoto for å finne rett fiskeplass. Se gjerne etter bakker og større strukturer. Dette er steder Abbor liker å være. Et godt hjelpemiddel kan også være et Deeper bærbar ekkolodd. Dette er et ekkolodd som du kan koble sammen med telefonen din og er veldig praktisk å bruke for isfiske eller annet type fisking. Med denne ser du både bunnstrukturen, dybden og om det er fisk. Et kanon hjelpemiddel!

2. Bytt hull ofte!

Dette for å dekke så mye av innsjøen som mulig. Abboren er en mobil fisk og kan spres over et større område. Stopp gjerne ved et hull i mer enn noen få minutter.

3. Bruk agn

Det finnes en mengde agn du kan bruke, det som vanligvis fungerer i de fleste tilfeller er maggot / mark eller deler av en orm. Dette er også enkelt å få tak i i din lokale sportsfiskebutikk.

4. Varme klær, hyggelig selskap og mye kaffe/mat!

Det blir ikke bare hyggeligere om du er mett, varm og har godt selskap. Du vil også bli en bedre fisker. For hvis du er sliten og sulten, klarer du ikke å fokusere på fiske. Noe som vanligvis fører til at du mister fisk og ikke bruker så mye tid på vannet.

5. Våg å prøve noe nytt!

Fiske handler om å hele tiden knekke koden for dagen. Så ikke vær redd for å prøve nye ting. Alt fra å bytte agn ofte til å bytte plass ofte. Før eller siden kommer du over fisken. Det er bare et spørsmål om tålmodighet.

Isfiske utstyr fra Garmin

Her er 5 kjappe tips til hvordan du kan forbedre fisket etter gjedde i vinter.

1. Vær forberedt på fisketuren!

Dette er A og O. Sørg for å ha god kjennskap til hvordan innsjøen ser ut som du skal fiske på. Bruk gjerne sjøkart eller flyfoto for å finne rett fiskeplass. Du vil finne smågjedder langs sivet og strandsonen. Mens de større gjeddene finnes de aller fleste steder hvor det er mat å finne. Et godt hjelpemiddel kan også være et Deeper bærbar ekkolodd. Dette er et ekkolodd som du kan koble sammen med telefonen din og er veldig praktisk å bruke for isfiske eller annet type fisking. Med denne ser du både bunnstrukturen, dybden og om det er fisk. Et kanon hjelpemiddel!

2. Ha agnfisken rett under isen

Å fiske rett under isen med agnfisken gjør den til en veldig god silhuett for gjedda. Dette fungerer bra enten du fisker på dypt eller grunt vann.

3. Bruk mye tid på samme sted

I motsetning til abborfiske om vinteren, hvor man beveger seg ofte, handler isfiske etter gjedde om å slite ut fisken på samme sted. Gjedda tåler mer kulde enn abbor og beveger seg derfor ikke over så store områder. Men velg et sted med omhu som du tror holder fisken og bli der.

4. Bruk riktig agnfisk

Prøv alltid å etterstrebe å fiske med den typen agnfisk som gjedda lever av i vannet du fisker. Men noe som generelt fungerer bra er mort eller en større laue. Ikke alltid gå på myten om stor agn stor fisk. Men også her er det viktig å tilpasse størrelsen etter hva gjedda er vant til. Et godt utgangspunkt er vanligvis at agnfisken skal ha samme størrelse/lengde som en foldet håndflate.

5. Varme klær, hyggelig selskap og mye kaffe/mat!

Det blir ikke bare hyggeligere om du er mett, varm og har godt selskap. Du vil også bli en bedre fisker. For hvis du er sliten og sulten, klarer du ikke å fokusere på fiske. Noe som vanligvis fører til at du mister fisk og ikke bruker så mye tid på vannet. Med isfiske har du fordelen av å stå stille. Lag gjerne bål og grill litt pølser for kosen sin skyld.

Deeper Smart Sonar

Jeg vil også her slå et slag for å legge fiskestengene på hylla og bytte til isfiskestang. Dette gjør det til en mye morsommere måte å fiske på. Du får en helt annen opplevelse, som vil resultere i at du bruker flere timer på sjøen. Dette er også et must hvis du vil være skånsom mot fisken. Skal du fiske gjedde er det også et must å ha med seg godt redskap. En lang tang for å kroke fisken da gjedda har veldig skarpe tenner. En krokmatte for å beskytte fiskens slimlag og ikke glem å ta med vekt og kamera. For husk at du aldri vet når drømmefisken biter.

Tenk på sikkerheten når du er ute. Ta gjerne med deg noen, bruk isbrodder og hold godt øye med tykkelsen på isen der du er.

Lykke til!

Daniel Erlandsson
kronobergspredatorfiske@outlook.com

?
Handlekurv
Logg inn
Glemt ditt passord?
Bli medlem
Allerede medlem? Logg inn her for å ta del av fordelene
Glemt passord
Fyll inn din e-post nedenfor og vi sender deg en e-post om hvordan du tilbakestiller ditt passord