Lukk
Meny
Kundeklubb
Handlekurv
Meny

SPLEISING

SPLEISING AV TAU


Øyespleis: kr. 199
Avkledd øyespleis: kr. 399
Kledd øyespleis: kr. 499

Nå lanserer vi en helt ny tjeneste for alle våre kunder som liker seiling. Så nå kommer vi til å hjelpe til med spleising av tau med nye bestillinger i nettbutikken vår. På denne måten kan vi tilpasse tauet til dine spesifikke behov og tilby helt unike produkter og løsninger. Spleisingen vil være mulig på utvalgte Marlow tau og kombinert med et utvalg av sjakler. Hvis du ikke finner tilbehøret du leter etter, kan du kontakte oss med dine ønsker.

Leveransetid: 1-2 uker etter bestillingen er gjort.

Pris: Prisen varierer fra kr. 200,- til 500,- avhengig av hvor krevende spleisingen er.

BESTILL SPLEISING AV TAU

Hva er spleising?

Spleising er en måte å avslutte et tau eller koble sammen to ender av tauet uten å bruke en knute. Bortsett fra å være klumpete og stygg, kan til og med en riktig knute føre til betydelig styrke tap i et tau. Det finnes en rekke metoder og teknikker for å oppnå en bærekraftig spleis, noe som enhver kan lære, men som tar litt tid og mye trening å bli god til.


Forskjellige typer spleiser Watski selger:

Øyespleis D12
Spleising av 12-slått dyneema er egnet hvis du har bruk for å fullføre et D12 tau med en løkke. Fordelen med å spleise med dyneema sammenlignet med knyting, er at du beholder omtrent 99% av tauets bruddstyrke. Hvis du lager et pålestikk med dyneema blir det omtrent 20-30% av bruddstyrken. I tillegg ser det mye bedre ut også med spleising.

Avkledd øyespleis D2
Spleising med et tau med strømpe og en dyneema-kjerne, gir en ganske fleksibel og sterk løkke der du ikke har strømpen i løkken. Fordelen er at du får en tynn dimensjon i løkken som gjør det enkelt å låse den. For eksempel en sjakkel, uten å spleise inn sjakkel fra begynnelsen. Dette er veldig vanlige tilfeller om man vil erstatte en eksisterende sjakkel. Dyneema er naturlig UV-bestandig og motstandsdyktig, så det fungerer utrolig bra å bruke den uten strømpen.

Kledd øyespleis D2
Spleising med et tau med strømpe og kjerne av valgfritt materiale, passer godt på tau som ikke har en kjerne av dyneema eller et tau der du ikke vil vise kjernematerialet. Fordelen med å spleise, er at du holder nesten hele bruddkraften sammenlignet med en knute som fjerner 45-60% av bruddkraften på et flettet tau.

BESTILL SPLEISING AV TAU