Sjokoladetrøfler
Sjokoladetrøflene – helt uten bruk av stekeovn. Det tar kortere tid å lage disse enn å gå ens ærend til butikken. Så da, så! Ingrediensene har du med litt flaks kanskje på lur allerede?
Du trenger:
- 2 dl kakaopulver
- 4 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 3,5 dl sukker
- 100 g romtemperert smør
- 2 ss sjokoladepålegg, for eksempel Nugatti
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 dl fløte
- 1 plate mørk sjokolade
- Hakkede nøtter
- Evt. litt flaksalt
Slik gjør du:
Blant mel, vaniljesukker, kakaopulver og salt. Kna smør, sukker og sjokoladepålegg med hendene eller stavmikser til en tykk og jevn blanding. Spe vekselvis med det tørre og fløten til du har en føyelig deig. Om den blir for løs, prøv med litt mer mel. Rull til fine baller og legg dem på bakepapir ettersom de blir ferdige. Sett til kjøling en halvtimes tid, til trøflene er faste. Smelt sjokolade i vannbad (i skål i vann i en kjele) og dypp sjokoladeballene i glasuren (bruk to skjeer). Sett sjokoladetrøflene til tørking på bakepapir igjen og strø på hakkede nøtter og eventuelt flaksalt. Du kan også bruke kakepynt, eller kokos. La trøflene stivne i kjøleskapet, der bør de også oppbevares. Latterlig godt! Server til kaffe eller iskald melk. Nyt lydene fra små og store heldiggriser rundt deg!
Oppskrift lånt av Tobluss.com